Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Sunday, July 10, 2011

Mee Bandung Batu Pahat

Mee Bandung Batu Pahat ni warisan daripada Pak Man Gemuk , yang mengusahakan kedai makan di Pasar Makan Islam , Jalan Jenang , Batu Pahat.

Mudah disediakan & tentunya sedapp!


Resepi Mee Bandung Batu Pahat :


Bahan-bahan :


+ 2 paket rempah.
+ 2 liter air rebusan daging. 
+ 1 KG mee kuning.
+ 6 biji telur. 
+ Sedikit sawi.
+ Pilihan lain:- seperti udang, sotong kembang, fishcake, fishball atau kerang. 
+ Daging dihiris nipis (diambil dari air rebusan).

Cara penyediaan :

+ Campurkan 2 paket rempah dalam air rebusan daging, dan kacau hingga sebati .
+ Masukkan daging.
Pilihan lain :
+ Pecahkan telur, biar sehingga ianya masak kemudian masukkan mee kuning dan sawi.



(Video Cara Penyediaan)

Berminat nak tempah?

Sesuai untuk apa-apa majlis, nak makan saja-saja pun bole try.

Kalau ada kenduri ke , ada tetamu nak datang rumah , jamuan hari jadi boleh lar masak mee bandung ni kan.

Untuk juadah berbuka puasa nanti pun boleh. 

Lagi best kalau masak time raya. Ramai tetamu datang rumah kan.

Selain menu nasi himpit / ketupat , boleh jugak sediakan mee bandung yang sedap ni.

Untuk yang berniaga pun boleh jugak nak order. Ada pakej yang disediakan.

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG


Tempah lar sekarang! Mesti tak menyesal.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...