Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Saturday, July 16, 2011

Tahniah kepada bakal pelajar universiti peringkat Ijaazah

Saje nak wish tahniah pada sesiapa yang dapat tawaran sambung belajar peringkat ijazah.

Baru tau hari ni. Padahal semalam dah kuar result. hehe. Ada yang dapat UITM, UniMaS & lain lain.

Banyak persediaan kena buat kan. Kalau yang dapat tawaran dekat dengan umah takpe lar. Boleh ulang alik bila bila masa suka. hehe.

Kalau yang dari utara ke selatan, selatan ke utara, semenanjung ke Borneo & Borneo ke semenanjung payah lar sikit kan nak ulang alik. Kos & masa tu semua kena kira. Takleh pakai bedal je.
Jangan ada yang sanggup ponteng aktiviti uni sebab nak balik. Tapi kan.. kan.. student student yang ponteng sebab nak balek umah ni, biasa dekat dekat je. Contoh lar belajar kat UUM. Tapi nak balek umah je keja. Padahal duduk Alor StaQ or Kangar. haha. eh. Ni contoh je tau. Jangan terasa lak ey. hehehe.

Menurut Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia, seramai 41267 orang ditawarkan program pengajian peringkat ijazah. Meningkat berbanding tahun lalu.

Kepada yang tak dapat tawaran tu, jangan berputus asa. Buat rayuan. Mungkin belum ada rezeki lagi kan.

Ada yang saja saja nak check lagi? Mana lar tau. Kowt kowt BERUBAH ke. haha.

P/S : Ade sapa sapa nak UUM? Bagitau lar. Boleh jadi geng lepak lepas sauna. hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...