Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Saturday, January 17, 2015

Cara Kurangkan Sakit Kepala (Paling Mudah)

haa selalu kan kalau kita stress atau terlampau fikirkan sesuatu perkara atau tiba-tiba je diserang sakit kepala. jalan mudah, telan panadol dua biji. memang lah mudah, tapi kita kena fikirkan side effect akan datang. cuba gunakan kaedah biasa untuk hilangkan sakit kepala.

cara yang paling mudah.
ambil semangkuk air dan beberapa ketul ais. kalau boleh biar betul2 sejuk air tu. lepas tu basahkan tuala kecil dalam rendaman air tadi. perah kain biar basah sikit-sikit je.. tak payah perah sampai kering air tau. lepas tu tekapkan di bahagian tengkuk. dia punya lega memang best.. sambil2 tu bolehlah baring rehatkan minda. hihihi



ataupun nak lagi mudah taknak basah2 kan.. ambil sebotol air sejuk dan tekapkan terus kat tengkuk. lepastu baring relax2. korang akan dapat rasakan kelegaan yang amat..



kalau korang rajin, boleh lah rendamkan sebahagian kaki korang dalam sebesen air suam. kalau malas, cukup lah cara ais tadi tu.

macam mana? nak share experience korang? just leave ur comment okey!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...