Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Wednesday, December 8, 2010

Siaran Baru! TV ALHIJRAH

Percuma! Tak payah bayar.


Berpusat & bersiaran penuh di Pusat Islam Kuala Lumpur.


 Lima transmisi telah bersedia untuk memancarkan siaran kepada penonton di Lembah Klang, Terengganu, Johor, Sabah dan Sarawak yang mencakupi 55% daripada penonton televisyen di negara ini. 


Siaran ujian adalah pada 1 November yang lalu dengan waktu siaran bermula dari jam 3.oo petang 

hingga 12.00 tengah malam.

Siaran penuh telah pun dimulakan pada 1hb Disember 2010 yang lalu dengan menawarkan pelbagai 

program baru yang telah dijadualkan untuk tontonan orang ramai.

 Antara rancangan yang telah disediakan! 

3RD BIRD


TAREQ WA SHIREEN


TAO SHU



THE DR. OZ SHOW



BICARA 


ASSALAMUALAIKUM


TV ALHIJRAH ini menyediakan rancangan rancangan terbaik daripada seluruh dunia. 

Tidak ketinggalan juga  , filem filem yang mendapat rating tertinggi dan memenangi pelbagai 

anugerah turut disediakan.

Paling menarik , Siri Alauddin yang merupakan drama terbitan tempatan pertama kali 

menggabungkan unsur sejarah Kesultanan Melayu serta penyebaran Islam yang dipersembahkan

 dalam bentuk CGI, Efek Khas, serat Kostum.

Animasi kanak-kanak terbaik dari Les Copaque 

“Pada Zaman Dahulu”

yang merupakan buah tangan kedua selepas siri popular Upin dan Ipin , turut akan ditayangkan.

wahh,  macam best je kan? jgn lupe tengok siaran ni tau.



2 comments:

FasiHaH SupiaN said...

siaran ni kena daftar ke camne ye?lau astro terus masuk ke tak ye?

:)

sayemilikdieselamanye said...

free je :) yang 2nd pic tu ade frekuensi die.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...