Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Tuesday, May 10, 2011

perbezaan monyet & lutong.

tiba tiba terasa nak search pasal ni lak.

sebabnya , kat UUM ni memang habitat diorang.

kitorang ni just menumpang tiga empat tahun je kat sini. 

diorang lar tuan tanah. diorang nak buat apa , memang kitorang tak boleh halang. haha


yang kat atas ni monyet. muka comel sikit.

monyet sekarang ni .. roti hotdog , roti kacang merah , dadih pun diorang makan!

jangan maen maen ok.


yang atas ni lak lutong. sebab? cuba tengok rupa paras dia.

laen sikit kan.. kat area mata tu ber-bulu putih. 

kadang kadang takut tengok muka diorang ni.

eh. jap jap. 

macam mane lak dengan kera?

hurm. adakah kera seerti untuk monyet?

kita tanya tuan punya badan sendiri jom.


eh. taknak jawab lak dia. malu lar tu nak mengaku monyet.

dasar monyet! hehe.


larr. merajuk lak sepupu diorang ni. 

macam macam kerenah lar.

korang .. nak tambah?

9 comments:

eddy said...

heylo. sja nk tmbah bout lutong. mengikut kepada apa yg saya lihat, lutong nie, just mkan tumbuhan. herbivore la kot eyh. lain dengan kera and monyet. kat cni, UKM pon mnjadi habitat diorg. tp apa2 pun, i think, lutong lg baek daripada kera or monyet. :D

Nurainaa Sofia Nurazizul said...

aar kan. lutong ni suke duduk atas pokok je. makan daun ke buah kowt. okey lar diorang ni xsepah2kan / bongkar2 sampah. kalau monyet tu.. habesss dia sepahkan..

Anonymous said...

sebab tu peribahasa melayu ada ckp..seperti monyet dpt bunga bkn seperti lutong dpt bunga kan...

Anonymous said...

Pembetulan binatang tu lotong bkn lutong ye..

Ena Marriana said...

sy ada bela lutong baby dlm 4-5bln tp dia mcm nk mkn ada x sesapabrubah yg boleh berkongsi dengan sya apa yg baby lutong dlm usia 4-5bln nie mkn yea.warna dbrubah dr oren ke hitam

Ena Marriana said...

sy ada bela lutong baby dlm 4-5bln tp dia mcm nk mkn ada x sesapabrubah yg boleh berkongsi dengan sya apa yg baby lutong dlm usia 4-5bln nie mkn yea.warna dbrubah dr oren ke hitam

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Kimnabella said...

Ena marriana. Saya pon ade bela. Bole whatsapp saya tak. Bole borak pjg pasal lutong. 0182835338

Kim NaBella said...

Ena marriana. Saya pon ada bela. Bole whatsapp saya bole borak pjg. 0182835338

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...