Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Saturday, May 21, 2011

Produk-produk menurunkan berat badan.

menurunkan berat badan bukan sesuatu perkara yang mudah. biasa lar, orang perempuan selalu cakap "saya nak diet". cut makan tu , cut makan ni. sehari dua boleh lar. tapi kalau lepas seminggu tu memang tak boleh tahan. tengok makanan yang sedap sedap , terus bantai makan. lagi lagi makanan yang berkalori tinggi ni.

benarkah kata , kalau nak turunkan berat badan tak boleh makan nasi? hurm. nasi itu sendiri membekalkan karbohidrat untuk tubuh badan. boleh kalau nak makan nasi , tapi kurangkan pengambilannya. sebagai contoh , makan nasi seminggu dua atau tiga kali sahaja. kalau nak makan nasi hari hari pun takpe tapi jangan lar sumbat sampai dua tiga pinggan. itu dah melebihi amaun yang tubuh kita perlukan. 

untuk entry kali ni , saya bukan nak coratcoret tentang amalan pemakanan yang harus diamalkan atau senaman senaman yang berkesan untuk membakar kalori dengan banyak. saya telah senaraikan beberapa produk untuk menurunkan berat badan yang mungkin berkesan untuk sesiapa yang nak turunkan berat badan tu.



RM19 je. ada jual kat farmasi. 

sepupu saya (lelaki) memang ada masalah berat badan. masa umur dia 15 tahun (tak silap saya) dia try minum teh herba ni. dalam masa beberapa bulan , berat badan dia turun. dari berat 90kg+ dah jadi 60kg+/-. time dia balek umah nenek , memang semua terkejut lar tengok badan dia dah susut. sampai sekarang ni maintain je badan dia walaupun dia dah berhenti minum teh herba ni. teh ni minum dua kali sehari sebelum makan. tanpa gula. melawaskan pembuangan.


RM450/ 3 kotak.
haa. sape yang tak kenal dengan produk ni kan? semua orang kenal dengan orang yang mengasaskan produk ni , DR ROZMEY. 

#SUPER MAXX 5+1

RM55.



Super Maxx 5+1 ni minuman berperisa oren. bilangan pengambilan sehari bergantung kepada berat seseorang itu. kalau berat anda lebih daripada 90kg bermakna anda harus mengambil 3 sachets sehari. kalau berat badan bawah 90kg lak cukup dengan hanya mengambil 2 sachets. produk ni tidak menyebabkan sakit perut atau berak berak.



RM49.90.

produk yang ni lak berperisa oren jugak. tak tau lak rasa dia camne. hehe. minuman ni berasaskan fibre yang mana dapat mengurangkan selera makan & mengenyangkan perut dari rasa lapar.

tengok testimoni kat bawah ni , macam berkesan je kan. hurm. korang yang teringin nak try tu , try lar. resultnya , report kat saya ok. hehe.






membuang angin, melegakan sembelit yang ringan, dan untuk mengurangkan berat badan. tapi produk ni (tau melalui kawan ) menyebabkan selalu sakit perut. kalau sape sape yang boleh tahan tu takpe lar. yang tak boleh , try je produk laen. 

ha. macam mane? banyak lagi produk yang ada kat pasaran. tapi jangan sebab nak kurus sangat , sampai abaikan aspek kesihatan. pilih produk yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. nanti tak pasal pasal laen yang dihajati , laen yang jadi. 

3 comments:

$He dE RedDhoT said...

xbahaye ke mkn produk2 diet nie..
owg kate bahaye..
biase effect kt hati...
klu ikut pakar diet, jge mkn n senam je..
just pndapat =)

Nurainaa Sofia Nurazizul said...

ikut produk kowt. ade orang sesuai produk macam ni, ade orang lak sesuai produk macam tu. ade orang lak tak sesuai dengan mane mane produk pun. ye, lebih elok amalkan hidup yang sihat. tapi if nak try produk produk ni, kene pastikan betul betul dapat kelulusan kementerian & bahan bahan yang digunakan tak diragui. :)

Delisha Collection said...

Klau nk kurus blh je ambil product tuk kurus cma jgn ambil dlm bentuk kapsul,klau jnis jus or teh ok je nk ambil banyak mane xdenya bgi effect ape2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...