Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Thursday, November 18, 2010

KENAPA DADDY XBAGI AKU PAKAI TUDUNG ?

kesian kat sorg ni bile die nak pkai tdung, bapak die marah die. siap kene LEMPANG lagi! (bukan lempeng ye) ape salah si anak? bukan kah bertudung itu tuntutan agama? 
jom kite bace kisah die..

Aku mengeliat sepuas puasnya. Nasib baik takder siapa nampak cara aku mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu.

Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terus berlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk giler. Business man yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat sangat.

Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar.

Aku bangun capai tuala, masuk bilek mandi.

Lepas mandi, aku belek belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis habisan kalau bapa aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!

Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapak balik awal ni???

Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!

Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku kata, ""Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!"

Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar! 

Panggggggggggggggggggg. 

Bapa aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa.

"Aduhhhhhhhhhhhhhhh hhhh....sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak...." 

Pangggggggggggggggggggg....! 

Daddy labuh pelempang ke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap. 



"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, 

LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! 

Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh "Razali", tup tup lekat jadi  AZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!". 

Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak. 


SALAH KAH AKU? 

SALAH KAH AKUUUUUUUU! 

OOOOO tidakkkkkkkkkkkkk


errkkks?! camne ni? oi pak cik! ko tu lelaki lar. muncung muncung lak.

HANCUSSS !!


pesanan penaja : xyah ngade2 nk tukar jantina tu. dh baek2 laki , xyah nk jadi pmpuan. dh baek2 pompuan , xyah nk jadi laki lak! haishhh. ni lagi satu. lau y lam family die tu , semue lelaki or semue pompuan , xyah lar nk pandai pandai offer diri tukar jantina ye. bukan mommy daddy korg laki suke. menangis diorg nnti. tau? 

11 comments:

Klik Aje ! said...

Ahahaa..mmg jadi lawak ni...

Mira R. said...

memang sangat lawak. chiss, aku tertipu. HAHAHAHAHAHAHAHA

cik zaza said...

HAHA.mmg patut diberi pelempang..

Nan said...

hahaha~ terbaek..

Ayabizz said...

Memang lawak lah.hahha

ainaa said...

hahaha. sengal jerk

Qaseh mYra said...

dah agak dah...
xkan la bapak x bg ank pkai tdung. nnti dlm kbur pun dy yg kena tibai ngn malaikat...
jemput dtg http://qasehmyra.blogspot.com/

EkaBukanMakcikKau said...

kambeng . aku baru nak feeling feeling sunat ayah dia gedik sangat tak bagi anak dia pakai tudung . sekali bapuk . kambeng sekali lagi . hahhahaa

Tips tak dirompak pencuri

Mister Nars said...

Adoi ai.. terkono den baco cito ni...

A'an said...

First baca serius je. Sekali...

hahaha.

Azie Azman said...

haha..dah agak dah..
mesti die ni lelaki..kuang3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...