Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Thursday, November 18, 2010

Si Pendek Si Tinggi


ade ape dgn pendek tinggi? bukan saye nk kutuk or puji diorg ni. tapi sebab saye tak tau name org y keadaan fizikal diorg tu begitu. siape org itu? ha. mamak y bkerje di kedai mamak ( of course lar mamak keje kedai mamak! hehe ) kenape dgn diorg? sbb diorg telah menaikan darah saye. walaupun saye ni kurang antibody , tapi tekanan darah saye boleh naik & turun ikut keadaan persekitaran. haha. 



( gambar sekadar hiasan. hehe )


alkisahnye , today i went to a MAMAK RESTAURANT. oleh kerane byak kafe tutup kat UUM ( alwayz in my heart ) ni , xde pilihan laen dah. restoran mamak ape? ni ha name die. kepade korg , bukan xnak bagi korg makan kat restoran ni , just nk bgtau y restoran ni ade kat UUM. kalau office hour , especially lunch time , memang org akan beratur cmpai kat luar kedai sbb nk makan kat cni.





lengang ckit sbb time cuti.


dari bukak kedai sampai lar tutup kedai , memang HINDUSTAN aje lar. xde chance muke kak SITI NURHALIZA nk kuar kat tv diorg. kalau lagu y sejuk untuk didengari , ok lar. tapi kalau y boleh buat org pening kepale camne? sape nk jawab ha. kalau lagu y laen laen di maenkan , tak pe lar gak. ni lagu y same je. diulang ulang ulang ulang. cmpai boleh ingat tahi lalat hero & heroin tu kat celah mane. haha. 
makan , terus blah. xde ape y nk di tunggu dh.


saye  order mee goreng ( bungkus a.k.a take away. haha ) & roti canai kosong due keping ( makan kat ctu gak ) & teh ais je. 


kejadian pertame : 

naseb baek perasan. time kat kaunter nk byar. lam air ade semut. semut ke? besar cam kerengga ( kat cni memang banyak pun ). tanpa membuka mulut , saye hulur je air tu kat mamak tu balek. die ganti air. huhhh. ape dah? kesan semut kalau die masuk lam badan? xbaek untuk kesihatan. 


'' Di dalam badan / mulut semut mengandungi sejenis enzim yang apabila kita makan akan memberi kesan terhadap sistem saraf otak, terutama sekali saraf pembelajaran dan hafalan. Enzim ini yang diistilahkan 'racun' pada semut. Kalau boleh elakkan dari terminum air atau termakan makanan yang ada semut. ''




kejadian kedue : 

punye lar lame tunggu. y nk di bawak balek dh ciap. y nak di makan , xciap2 lg. ape kene ni? ade lar dekat 30 minit. kawan saye y makan pun dh hbes makan. dengan perasaan y korg cndiri boleh tau cmne , saye pergi kat mamak tu. korg tau? die xbuat pun saye punye order! haishhh. nak je bg penumbuk kat diorg!

last2. saye bungkus je semue. xde hati dh nk makan kat ctu. huhhh. gerammmnye. tapi oleh kerane saye ni seorg y sabar ( eleh! perasan. hehe ) , saye tunggu je lar. sabar je. walaupun muke xde perasaan dh time tu. 



ade lar cute cute cam budak kecik ni ha. hehe. wekkk


kejadian ketige : 

sepatutnye , saye y marah kat mamak tu. ni die lak y nak marah2 kat saye. buat roti pun nk xnak je. die belum habes bungkus lagi , dh panggil saye suruh tunggu kat depan tu! erkks? kenape kah? nk gaduh ngan saye ke? or u want to LEMPAR my roti canai huh? meh meh cni. berani buat lar. haha. belum bungkus satu hal , nk bungkus pun satu hal. buat lambat lambat. macam siput. siput pun lagi laju. 



mee goreng mamak 


roti canai due keping. ( dh sejuk jadi keras. kari pun x se-best mane )

tapi.. menu y ni saye suke lau makan kat subaidah ni ha. hari ni xde. die xbuat. 



MEE REBUS 

tapi y ni. mamak style. selalu nye kalau kat johor , rase udang tu lebeh. tapi ni , kari lebeh & of course PEKAT. maklum lar. mamak kan. hehe. harge die RM 2.50 je. xmahal pun.

last but not least,

customers always right. 

right? hehe.

1 comment:

iEz said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...