Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Saturday, December 4, 2010

Jom Perah Otak







#1 Kalau anda campakkan hp ke dalam laut , ape akan jadi ?
Jawapan : Topi tu tenggelam lar. hehe.


#2 Binatang ape yang bleh bergerak paling jauh , mane mane tempat je die boleh pergi , bleh bergerak tanpa penat , tanpa minum , tanpa makan , titow pun tak penah ? 
Jawapan : Tetikus. hehe


#3 Kenderaan bahase inggeris ape yang bile di eja dari depan & belakang same?
Jawapan : Racecar.


#4 Pada suatu hari Ali di minta ibunya untuk ke kedai membeli kain dan tebu , sampai sahaja dikedai, Ali trus menuju ke kaunter dan meminta kain dan juga tebu kepada kakak di kedai itu. tapi malangnya , Ali telah mendapat autograf di mukanya (kena lempang free). Apakah yg telah berlaku???




Jawapan : Mase kat kaunter , Ali cakap camnie " kak , kain kak , tebu kak". Yang si akak nie ingat Ali cakap kain die tebukak. Tak pasal pasal dapat lar die sebijik. haha.


#5 Sepasang suami isteri iaitu seorang doktor dan seorang nurse mempunyai seorang anak. Tetapi bapa budak itu bukan lar seorang doktor dan ibunya bukan lar seorang nurse. Sape mak bapak budak itu? 
Jawapan : Bapa budak tu adalah seorang nurse dan ibunya seorg doktor.hehe


#6 Emak Farah ade empat org anak. Muhidzan , Nafiz dan Dilla. Sape lg sorg? 
Jawapan : Farah lar. hehe


#7 Ape perbezaan jatuh perigi dgn jatuh pokok kelapa?




Jawapan : Jatuh perigi kene jatuh dulu baru naek. Jatuh pokok kene naek dulu baru jatuh. 


#8 Ape yang kita cuci , akan makin kotor?
Jawapan : Air. Sebab kalau cuci baju , air tu makin kotor. Kalau cuci ape ape pun , makin kotor kan. hehe.


#9 Ape kah batang yang tegah di tengah malam?
Jawapan : huruf l lar. hehe.


#10 Pada suatu hari , ade dua org yang berstatus emak dan dua org yang berstatus anak dudk bersembang. Lepas penat bersembang , diorg rasa bosan dan bercadang untuk pergi tengok wayang. Semasa hendak membeli tiket , hanya seorg je yang pergi beli. Lepas die beli , die pun pergi jumpe mereka balek dan cakap , " dah beli tiket tiga keping." The question is , nape beli tiga tiket je??
Jawapan : Betul lar tiga tiket je. Sebab ade seorg nenek , kemudian anak nenek tu and cucu nenek tu.




*kalau ade lagi. kongsi lar.*


hehe.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...