Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Saturday, March 5, 2011

Festival Filem & Video Pelajar Malaysia (FFVPM) di Universiti Utara Malaysia

FFVPM kali ke-8 tahun ni diadakan di UUM tercinta. sebenarnya dah start dari 2 mac yang lalu sehingga 6 mac ini. malam ni lak , 5 mac , adalah malam kemuncak untuk mereka yang bertanding dalam menghasilkan filem. student student dari u lain pun ada dtg. festival filem ni dianjurkan dengan kerjasama Perbadanan Kemajuan Filem Malaysia (FINAS). 


untuk pengetahuan semua , UUM ada menawarkan Kursus Perfileman Dan Penyiaran dan banyak kerjasama dengan FINAS telah diadakan. FINAS telah menyumbang RM100 000 untuk membantu kelancaran festival yang didakan ni. festival ni merupakan acara tahunan yang diadakan bagi mencungkil bakat student dan juga melahirkan karyawan karyawan muda bagi menjadi pelapis masa depan negara.

kategori yang dipertandingkan dan senarai top 5 : 

FILEM / VIDEO PENDEK TERBAIK
1. Jam Barn - MIIM
2. Getir - ASWARA
3. Rona Maya - UiTM
4. Ironi - SEGI COLLEGE
5. Turning Point - MIIM

FILEM / VIDEO DOKUMENTARI TERBAIK
1. Tirkah Di Raja - UKM
2. Organic Farming - USM
3. Fixed Gear Bike - UiTM
4. Melatah The Documentary - UiTM
5. Road To Gratify - ASWARA

FILEM / VIDEO KLIP TERBAIK
1. Jika Aku Seorang Robot - UiTM
2. Waving Flat - UiTM
3. I Want To Be A Dentist - AIMST UNIVESITY
4. Awan Yang Terpilu - UiTM
5. Im The Lucky One - UNIMAP

FILEM / VIDEO PENGUMUMAN KHIDMAT AWAM TERBAIK
1. Harta - UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG
2. Harmoni Street - UPM
3. Plan Your Love - UPM
4. Cinta - UIA
5. Perpaduan Satu Ikatan Keramat

FILEM / VIDEO IKLAN TERBAIK
1. CNY : Family - USM
2. Maxis - UiTM
3. Pena - UNISZA
4. La Senza - SEGI COLLEGE
5. Levis - UUM

FILEM / VIDEO ANIMASI TERBAIK
1. Manisnya Epal - UiTM
2. The Sad Sonata - UiTM
3. Transform Logo - UiTM
4. Magic Box - UiTM
5. Mimo Mami : The Stupid Chase - UUM

PENGARAH HARAPAN
1. Asmar Hassan - Getir
2. Aaron Rogers - I Want To Be A Dentist.
3. Muhammad Lufti Sufliansyah - Turning Point
4. Norhanizah Mahadi - Jam Barn
5. Ahmad Muzzamil Abd. Rahman - Rona Maya

PENYUNTING TERBAIK
1. Mohd Fairuz Kamaruzzaman - Jam Barn
2. Wan Amiruddin Wan Pa - Plan Your Love
3. Aaron Rogers - I Want To Be A Dentist
4. Muhammad Lufti Sufliansyah - Turning Point
5. Rosliana Roslie - Getir

PENATAAN SENI TERBAIK
1. Wan Suhaika - Tanha
2. Mohd Fakhri Izzat - Harmoni Street
3. Fairuz - Rona Maya
4. Yeoh Yen Nee - I Want To Be A Dentist
5. Nor Haffizah Razak - Getir

PENATAAN BUNYI TERBAIK
1. Getir - ASWARA
2. Turning Point - MIIM
3. La Senza - SEGI COLLEGE
4. I Want To Be A Dentist - AIMST UNIVERSITY
5. Rona Maya - UiTM

SKRIP TERBAIK
1. Nurul Adella Iskandar - Turning Point
2. Ameera Syaerah - Melatah The Documentary
3. Norhanizah Mahadi - Jam Barn
4. Asmar Hassan - Getir
5. Amer Zaman - Rona Maya

SINEMATOGRAFI TERBAIIK
1. Turning Point - MIIM
2. Melatah The Documentary - UiTM
3. Rona Maya - UiTM
4. Jam Barn - MIIM
5. Getir - ASWARA

KOSTUM TERBAIK
1. Getir - ASWARA
2. La Senza - SEGI COLLEGE
3. Im The Lucky One - UNIMAP
4. Jika Aku Seorang Robot - UiTM
5. I Want To Be A Dentist - AIMST UNIVERSITY

MUZIK TERBAIK
1. Rona Maya - UiTM
2. I Want To Be A Dentist - AIMST UNIVERSITY
3. La Senza - SEGI COLLEGE
4. Ironi - SEGI COLLEGE
5. Jika Aku Seorang Robot - UiTM

GRAFIK TERBAIK
1. The Sad Sonata - UiTM
2. Turning Point - MIIM
3. I Want To Be A Dentist - AIMST UNIVERSITY
4. Organic Farming - USM
5. Mimo Mami : The Stupid Chase - UUM

walaupun tak banyak kategori yang diwakili oleh student UUM , harap harap ada lar gak kategori yang dimangi ye. saya dah set dah apa yang nak dipakai. hehehe. saya pergi pun sebab ada integrasi untuk kokurikulum. kalau tak , tak dtg lar jawabnye. 

p/s : sape lar gerangan artis yang dtg ye? hurmm. tak sabar nak tengok diorg. :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...