Nuffnang

There was an error in this gadget

ahli.kabinet.terhormat

oh! blog

Sunday, March 6, 2011

Senarai Pemenang Festival Filem & Video Pelajar Malaysia ( FFVPM ) ke-8

Majlis kemuncak FFVPM ke-8 yang bertempat di Dewan Muadzam Shah UUM telah pun tamat dengan jayanya. xramai sangat artis yang datang tapi tetap best. artis yang turut serta memeriahkan FFVPM kali ni ialah Iqram Dinzly , Adi Putra , Julia Ziegler , Shahir , Damian & Shahnaz. tak lupa gak , pelakon pelakon filem RATU. Senator Dato Dr Jins Shamsudin turut hadir ke majlis ini.


dihostkan oleh dua orang pengacara berbakat , Taha & Faezah serta pengacara red carpet yang saya kurang pasti nama diorg. hehe. tapi student UUM gak. mesti semue nak tau pemenang nye kan? bagi saya , mereka yang menang memang layak sebab filem ataupun video yang dihasilkan cukup bagus.


FILEM / VIDEO PENDEK TERBAIK
Getir - ASWARA

FILEM / VIDEO DOKUMENTARI TERBAIK
Melatah The Documentary - UiTM

FILEM / VIDEO KLIP TERBAIK
I Want To Be A Dentist - AIMST UNIVESITY

FILEM / VIDEO PENGUMUMAN KHIDMAT AWAM TERBAIK
Plan Your Love - UPM

FILEM / VIDEO IKLAN TERBAIK
1. CNY : Family - USM

FILEM / VIDEO ANIMASI TERBAIK
Mimo Mami : The Stupid Chase - UUM

PENGARAH HARAPAN
Ahmad Muzzamil Abd. Rahman - Rona Maya

PENYUNTING TERBAIK
Muhammad Lufti Sufliansyah - Turning Point

PENATAAN SENI TERBAIK
Fairuz - Rona Maya

PENATAAN BUNYI TERBAIK
Getir - ASWARA

SKRIP TERBAIK
Norhanizah Mahadi - Jam Barn

SINEMATOGRAFI TERBAIIK
Getir - ASWARA

KOSTUM TERBAIK
Jika Aku Seorang Robot - UiTM

MUZIK TERBAIK
Ironi - SEGI COLLEGE

GRAFIK TERBAIK
I Want To Be A Dentist - AIMST UNIVERSITY

ANUGERAH KHAS JURI 
1.Turning Point - MIIM
2.Harmoni Street - UPM
3.Harta - Universiti Malaysia Pahang

FILEM/VIDEO TERBAIK KESELURUHAN
Getir - Aswara

UUM dapat satu je award. tapi takpe. tahun depan boleh cuba lagi kan. majlis ni start kul 9 malam & habes dalam kul 12 tgh malam. tak lar ngantuk sangat mata saya ni. sebab persembahan persembahan yang ada best best. betul saya cakap. tak tipu. hehe. antaranya ialah persembahan daripada siswa siswi bertemakan tahun 60-an ( Aci Aci Buka Pintu ) , tahun 70-an ( lagu Dato Syarifah Aini ) , tahun 80-an ( lagu nyanyian Kaza ) dan medley lagu 90-an ( Isabella , dan lain lain ). 

p/s : gambar saya update nanti ye. :) 

2 comments:

Anonymous said...

Hey,nice article,tapi ada correction sikit la,anugerah khas juri yg kedua tuh memang betul UPM,tapi tajuk and group PSA lain,"HARMONI STREET"... ;)

Nurainaa Sofia Nurazizul said...

ouh, tq tq tq! sy edit balek :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...